A Tesla a világ egyik legsikeresebb villanyautó-márkája, a jól futó modellek mellett viszont vannak valódi “szellemprojektek”, amelyek még csak az ígéretek mezején léteznek. Ilyen a platós furgonok kategóriájába szánt, évek óta lebegtetett, halasztgatott Cybertruck, valamint a teherautózás világa felé kacsintó Semi. 

Utóbbit már elvileg 2021-ben gyártásba kellett volna állítani, volt szó 2022-ről is, de legfrissebb hírek szerint 2023 előtt semmi sem lesz a Semiből. Az előrendelést viszont felpörgetik, a gyártó honlapján már elő lehet jegyezni a villanykamiont, 20 ezer dollárt (7,3 millió forintot) kell két részletben befizetni annak, aki valamikor szeretne egyet a még prototípusként létező munkagépből. 

Még szó sincs gyártásról, de már szedik a pénzt az új Tesla kamionért 1

A teljes 150 ezer dolláros (55 millió forint) árhoz képest ez tényleg csak foglaló, aminek javát (kétharmadnyi összeget) akkor sem adja már vissza a Tesla, ha a jövőbeni vásárló eláll a vételtől. 

A 8-as osztályú, 36 tonnás Tesla Semi 480 és 800 kilométeres hatótávval készülhet a jövőben. A modell gyártási helyszíne a nevadai Gigafactory lesz, ahol a tervek szerint a sorozatgyártás kezdeti szakaszában hetente 5 darab Tesla Semi gördülhet le a gyártósorról. 

Még szó sincs gyártásról, de már szedik a pénzt az új Tesla kamionért 2