A holland DAF Fan Facebook-oldal szúrta ki, hogy ugyan még álcával, de megkezdte a közúti próbafutásokat egy vadonatúj teherautó. A képek tanúsága szerint egy regionális áruszállításra tervezett, hálófülkés teherautót tesztelnek Hollandiában, ami erős hasonlóságot mutat a DAF tavaly bemutatott, legújabb távolsági áruszállításra szánt modellgenerációjával. Nem lenne meglepő lépés, ha a DAF az újonnan kifejlesztett nagyobb fülkét ebben a kategóriában is elérhetővé tenné. 

Ha hinni lehet az internetes beszámolóknak, akkor ennél a kabinnál már csak két lépcsőfokot kell leküzdeni ahhoz, hogy a gépjárművezető bejusson a fülkébe. Bár a karosszéria pontos méretei még nem ismertek, minden jel arra utal, hogy a DAF lényegében az új kabint ültette át. Ennek megfelelően a dizájn is megegyezik a tavaly bemutatott új XF, XG, illetve XG+ modellekével. Feltehetően tehát a DAF CF utódját tisztelhetjük az álcázott variánsban, de úgy tűnik, hogy a holland gyártó el fogja engedni a régi elnevezést és helyette bevezeti az XD nevet, utalva ezáltal a tágasabb és modernebb fülkére. 

Ismét feltűnt az utakon egy ismeretlen típusú teherautó 1

Az még egyelőre nem tudni, mikor kívánja leleplezni a DAF az újdonságot, de az mindenesetre már biztosra vehető, hogy a holland gyártó idén sem marad újdonság nélkül. A DAF CF 1992 óta van gyártásban és eredetileg 65, 75, és 85-ös elnevezéssel készült, csak 1997-ben kapta meg ezt a betűkombinációt. A balkormányos változatokat a hollandiai Eindhovenben, a jobbkormányosokat pedig az angliai Leyland Trucks gyárában szerelik össze Lancashire megyében. 

Az új DAF teherautókat tavaly ősszel volt szerencséje a Vezessnek kipróbálni. A három új fülke bemutatásáról és a menet közben szerzett tapasztalatokról az alábbi cikkünkben olvashatsz.