Egyre több villany-pickup kapható a tengerentúlon, de bármelyiket választják is a vásárlók, nagyjából ugyanazt kapják: hatalmas motorteljesítményt, innovatív ötleteket, rendkívüli helykihasználást és olyan dizájnt, amivel egy B-kategóriás sci-fiben is szerepet kaphatnának a járművek.

Nem úgy az Alpha Wolf, amely sem modernségét, sem elektromos hajtásláncát nem fitogtatja. Pont úgy néz ki, mint a kilencvenes években bármilyen átlagos kompakt pickup, és ezzel alighanem sokak számára kedvesebb lesz, mint a Transformerekre emlékeztető konkurencia.

Egyébként az Alpha Wolf nem csak kétszemélyes fülkéjével marad el a versenytársak mögött, hanem menetképességeivel is. A hátsó- vagy összkerékhajtással kérhető modell álló helyzetből 6,2 mp alatt gyorsul 96 km/órára, vontatni 1,6 tonnát tud, egy feltöltéssel 400-440 kilométert tud megtenni.

Elektromos pickup, old school külsővel 2

Az utasfülkében digitális műszeregység, ergonomikus sportülések, valamint praktikus tárolási megoldások várnak, az autó orrában pedig ott az elmaradhatatlan tárolórekesz.

Az Alpha Motor sem a várható árat, sem a forgalmazás tervezett kezdetét nem közölte.

Elektromos pickup, old school külsővel 3