Modulárisan bővíthető plató, szerszámtároló rekesz, konnektorok sora: a Canoo odatette magát új járművének megalkotásakor. Az új persze relatív, hiszen a Canoo maga sem egy régi vállalat, és bár már létezik elektromos furgonjuk, a pickup lehet az, ami felhelyezi őket az amerikai autóipar térképére.

Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 1
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 2

Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem)

Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 30
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 31
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 32
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 33
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 34
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 35
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 36
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 37
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 38
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 39
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 40
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 41
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 42
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 43
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 44
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 45
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 46
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 47
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 48
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 49
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 50
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 51
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 52
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 53
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 54
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 55
Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 56
Fotó megosztása:

A második negyedévtől előrendelhető, de majd csak 2023-ban gyártásba kerülő platós már ránézésre is más, mint a többiek: számos tisztán elektromos üzemű pickupot láttunk már, ám azok ragaszkodtak a hagyományos gépház – fülke – plató hármas osztáshoz. A Canoo más: a fülkét előre hozza, mint a távol-keleti haszonjárművek, és ezzel rengeteg helyet szabadít fel. Mindazonáltal úgy tűnik, tágasabb és kényelmesebb, mint azok – persze, hiszen a motor nem az első ülések között/alatt van, hanem a tengelyeknél, helytakarékosan.

Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 57

A jármű kérhető két- vagy egymotoros kivitelben, hátsó- vagy összkerékhajtással. A maximális teljesítmény 600 lóerő, a max. kombinált forgatónyomaték 745 Nm. A hasznos terhelhetőség 800 kg – nem fogsz tehát betontömböket cipelni az autóval, de nem is arra született. Teljes hossza mindössze 4677 mm, avagy 5400 mm, ha kitoljuk a platótoldatot, a tengelytáv 2850 mm – kompakt jószágról van tehát szó, amely 198 cm-es szélességével (+tükrök) és 192 cm-es magasságával könnyen elmozog bárhol. A plató 1627 mm széles, hossza 1817 mm (vagy 2600 mm a toldással). A jármű hatótávolsága meghaladja a 320 kilométert, kormányozni és fékezni tisztán elektromosan lehet, mechanikus kapcsolat nélkül.

Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 58

Érdekesség, hogy nem került logó az autóra: gyártója szerint karakteres, kereszt alakú fényrajzolatáról bárki könnyen felismeri a Canoo-t – majd egyszer, nyilván. Ahol a hűtőmaszkot sejtenénk az orron, egy tárolórekeszt találunk, a kitüremkedő felület a fényszórók és a szélvédő mechanikus védelmére is szolgál. A lökhárítókba vonószemeket és fenékvédő lemezeket,valamint ködfényeket integráltak.

Az előre húzott fülke a hatalmas panoráma szélvédőnek köszönhetően úszik a fényben; a műszeregység messze elöl, a szélvédő tövében húzódik, így nem kell átfókuszálnia a szemnek az útról; a légzsákok átlátszó polikarbonát burkolata zseniálisan indusztriális ötlet (mindazonáltal nyilván nem marad így a szériamodellben).

Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 59

Az utastér alapvetően kétszemélyes, a második soron opciósak az ülések; helyettük különböző tárolórendszereket is vásárolhatunk majd ide.

Külön figyelmet érdemelnek a zseniális részletmegoldások: a hátfal például nem csak le- és szétnyitható, de ilyen helyzetében is láthatóak maradnak a lámpák és a rendszámtáblatartó, így legálisan közlekedhetünk vele. Az elülső tárolófiók lenyitható ajtaja nemcsak terhelhető munkafelület, de ki is húzható; használati értékét beépített elektromos csatlakozók emelik. A plató mindkét oldalfalába lehajtható szegmenst építettek, amely ugyancsak megnagyobbítható, akárcsak az oldalfalon kialakított fellépő, amely mögött tárolórekeszt alakítottak ki.

Ilyen pickupot még nem láttál (mi sem) 60

A plató padlójából kihajtható szegmensek a rakomány elválasztására és rögzítésére szolgálnak, beépített kerékrögzítőt és lekötőszemeket is találunk ugyanitt. Szintén a platón helyeztek el egy sor konnektort; ezekről nyugodtan működtethetünk bármilyen kerti vagy szerszámgépet, a hatótávolságot nem csökkenti érdemben. Érdekes megoldás a fülke hátsó szélvédőkeretébe integrált LED-es fényforrás, amely megvilágítja a rakfelületet. És ha már a tető szóba került: különböző méretű és kapacitású tetőcsomagtartókat kínálnak a pickuphoz.

Két videón keresztül is ismerkedhetsz a Canoo Pickuppal: kattints az alábbi képekre!

a videó a hirdetés után indul
a videó a hirdetés után indul