Vasárnap hajnalban halálos tömegszerencsétlenség történt az M7-es autópályán, miután egy átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközve az oldalára borult. Nyolc áldozata van a balesetnek és további negyvennyolc sérültről számoltak be.

Órákkal a történtek után a Telex elérte az utat szervező utazási iroda főszervezőjét, aki elmondta, hogy jóval később szerzett tudomást a balesetről, mivel olyan helyen tartózkodott, ahol nem volt térerő.

A történtek kapcsán elmondta, hogy a Mercedes-Benz buszt egy egynapos horvátországi túrához használták, a lista szerint összesen 56-an voltak a buszon, köztük a buszt váltásban vezető két sofőr, valamint két gyerek. Sajtóértesülések szerint a buszt a baleset idején vezető sofőr is elhunyt, ezt azonban a Rolitúra alapítója sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem tudta.

A mögötte álló vállalkozás, a Volmer-Tours Kft. egyik emberével viszont telefonon beszélt a HVG, aki megerősítette az információt. A férfi, aki név nélkül beszélt a lap munkatársával, hozzátette, hogy a busz nem az irodáé volt, hanem bérelték.