Eddig ismeretlen körülmények között vasárnap hajnalban az oldalára borult egy utasokat szállító busz Szabadbattyán térségében, az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 70-es kilométerszelvénynél – írja a Police.hu.

A busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött.

Tragédia az M7-esen, árokba borult egy busz 1

Az elsődleges adatok szerint a helyszínen nyolc ember vesztette életét, negyvennyolcan megsérültek. Ellátásuk, kórházba szállításuk folyamatban van. A helyszíni szemlét a rendőrök megkezdték.

A buszon több mint ötvenen utaztak, a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két irányból, a jármű eleje és hátulja felől kezdték meg az utasok kimentését – közölte az MTI-vel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Tragédia az M7-esen, árokba borult egy busz 9

Tájékoztatásából kiderült, hogy a tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez. Tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt.

A helyszínen teljes útlezárás van érvényben, az egyenruhások a forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál terelik le az autópályáról, visszatérési lehetőségük a járművezetőknek a következő felhajtónál lehetséges, a 63-as számú főútról.

Frissítés (09:44)

Nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben – erősítette meg az MTI-nek az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Korábban a rendőrség még két súlyos és 46 könnyebb sérültről számolt be.

Győrfi Pál elmondta: 17 Fejér megyei és a környező megyékből küldött egység vett részt a mentésben, a sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba.

Frissítés (12:27)

Utolérték az utazást szervező iroda és a mögötte álló vállalkozás egyik emberét is. A friss fejleményekről itt számoltunk be: