Magyar szempontból biztatóan indult a kamion Európa-bajnokság hungaroringi nyitóhétvégéje: a szombat délelőtti kvalifikáción Kiss Norbert majdnem egymásodperces előnnyel szerezte meg az első rajtkockát német márkatársa, Sascha Lenz, illetve a hatszoros Eb-győztes Jochen Hahn előtt.

A kora délutáni órákban, némi késéssel induló első futam rajtjánál Kiss magabiztosan startolt, ám csak két kört töltehetett az élen. A harmadik kör elején hirtelen lelassult alatta a Révész Racing MAN-je, így sorra veszítve a pozíciókat volt kénytelen kiállni a versenyből.

Mint később kiderült, a turbócső esett le a helyéről, Kiss Norbi azonban részletesebben beszélt a problémáról a Vezess érdeklődésére:

Így az első futamot meglehetősen simán Lenz nyerte, mögötte Hahn lett a második, a freightlineres Adam Lacko pedig a harmadik.

Óriási baleset a Hungaroringen, lefújták a futamot 3

Műszaki hiba miatt állt ki Kiss Norbert az első futamon.

Pár órával később a fordított rajtrácsos, második verseny következett, amit a műszaki hiba miatt Kiss Norbert csak az utolsó előtti rajtkockából kezdhetett. Jól jött el a rajtnál a kétszeres Európa-bajnok magyar versenyző, az első kanyarban azonban nem tudott jól helyezkedni, mivel Steffen Faast kiforgatták, és emiatt többen is feltorlódtak.

Nem is tartott sokáig a 11 körös futam, a német pilóta ugyanis Scaniájával nagy tempónál áttörte a korlátot a 2-es kanyarnál.

Faas sértetlenül megúszta az esetet, és amint lehetett, neki is kezdtek a védőkorlát javításának. Meg is hirdették 17:50-re a verseny újraindítását, de végül biztonsági okokra hivatkozva lefújták azt. Vasárnap egy időmérő edzés és két futam vár a mezőnyre a tervek szerint.

Az ominózus rajt – a balesettel együtt – itt nézhető vissza: