Felemásan indult a Kamion Európa-bajnokság idei szezonja, ugyanis a második futamon a Tankpool24 versenyzője, Steffen Faas a védőkorlátnak csapódott, Kiss Norbi pedig az időmérőn nyújtott lehengerlő teljesítménye után az első helyről esett ki az első futamon. Utólag kiderült, hogy a kétszeres Európa-bajnok magyar pilótának a turbócsővel gyűlt meg a baja. 

Holott Kiss Norbi a rajt után ügyesen fogta meg Sascha Lenz-et az első kanyarban és finoman a külső ív felé terelte, így a német versenyző ekkor még nem tudta megelőzni. Egy darabig a magyar pilóta hátát nézte a mezőny. A harmadik körben aztán Balu, a Révész Racing versenykamionja látványosan lelassult: először Sascha Lenz előzte meg, azután pedig lényegében mindneki. Kiss Norbinak nem volt más választása, mint a boxutca felé gurulni. Elmondása szerint egy darabig még bízott a csodában és azt remélte, hogy a probléma megoldódik magától, de sajnálatos módon ez nem így lett, végül nem is tudta befejezni a futamot. 

Jó hírt kaptak a Kamion EB hazai nézői 1

A turbócső, mint a szombati nap negatív szereplője.

A problémát az jelentette, hogy a turbócső, ami összeköti a motort és az intercoolert, egyszerűen kicsúszott a helyéről. Ahogy ilyenkor lenni szokott, beindultak a találgatások:  hibázott a szerelő, vagy tipikus motorhibáról van szó? A Vezess érdeklődésére Kiss Norbi elárulta, hogy a technikai ellenőrzéseken gyakran vizsgálják ezeket a csöveket, ennek következtében a motor gyakran „összeszívja” a turbócsöveket. Ebből pedig az lesz, hogy leesik, vagy egyszerűen eltörik.

Balut aztán sikerült helyrehozni a második futamra, de a fent említett okok miatt a szombati második futamot piros zászló miatt le kellett inteni, majd végül törölték, így csak egy futam esetében beszélhetünk tényleges győztesről.  Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy a második futamon Steffen Faas-t éppen az a Sasche Lenz fordította be a versenypályán, aki fölényesen 9,9 másodperccel nyerte meg az első futamot. Ettől függetlenül az írta facebook oldalán, hogy bár sajnálja, hogy le kellett fújni a második futamot, ennek ellenére örül annak, hogy Steffen Faas jól van. 

Kiss Norbi a hátralévő két futamon bizonyíthat és bízunk benne, hogy Fortuna visszapártol a Révész Racinghez és egyáltalán a Kamion Európa-bajnoksághoz. Látva az eredménytelen napot a Hungaroring úgy döntött, hogy a szombaton megváltott jegyeket vasárnap is elfogadják, tehát aki eredetileg csak egy napra vett jegyet, az holnap is a helyszínen tudja buzdítani a Révész Racinget.