A Nissannál elszabadultak a kreatív indulatok: alig néhány nappal azután, hogy bemutatták karanténbarát mobil munkahelyüket, most itt a téli sportokra felkészített, elektromos lakóautó.

Az alapot az e-NV200 villanyfurgon adja, amely új, 40 kWh kapacitású akkumulátorával vegyes üzemben 200, városban 300 kilométert tud megtenni egy huzamban. Az akkucsomag fogadja a gyorstöltést, így amíg egy órácska alatt megebédelünk, újra 80%-ra tölthető a pakk.

A 4,56 méter hosszú, 1,76 méter széles karosszériát 109 lóerős, 254 Nm-es villanymotor mozgatja, a 122 km/óra végsebesség ugyanolyan szerény, mint a 14,0 mp-es gyorsulás nulláról 100 km/órára.

Az autót a tetőre erősített napelemekről tölthető, 220 voltos akkucsomaggal szerelték fel, innen működtethetők a fedélzeti és hordozható eszközök, a hűtőszekrénytől a hordozható számítógépig. Némileg csalódás, hogy az autó elektromos hálózatát nem készítették fel úgy külső fogyasztók kiszolgálására, mint a Re-Leaf tanulmányt.

A lakóautócskában főzőfülke, kihajtható ágy és hőszigetelt üveg gondoskodik az otthonos hangulatról.

Az e-NV200 Winter Camper tanulmányt olyan módosításokkal készítette fel a könnyű terepezésre a Nissan, mint a 4×4-es abroncsok, a megnövelt szabad hasmagasság, vagy az elöl elhelyezett, 5400 lumenes fényszórópár.