A koronavírus-járvány miatt idén csak virtuálisan nyitotta meg kapuit a Tokiói Autószalon, de így is akadtak meglepetések, kezdve a Nissannal. A japán gyártó egy olyan modellel állt elő, ami nagyon is aktuális, főként ezekben a járvány sújtotta időkben, pontosabban annak tavaszi-nyári szakaszában.

Lassan egy éve már annak, hogy rengetegen kényszerültek home office-ba, éppen ezért néha üdítő lenne kiszakadni a szürke hétköznapokból és otthonunkból, eltűnni a világ elől. Ez viszont már munka közben is lehetséges:

a Nissan ugyanis bemutatta az NV350 Caravan Office Podot, ami lényegében egy guruló iroda.

Itt az autó, amiben még dolgozni is kényelmes 1

A képre kattintva galéria nyílik!

Oda megyünk vele, ahova szeretnénk (illetve – jelen esetben – ahova a szabályok engedik), ott dolgozunk, ahol szeretnénk. Az irodát a raktérben rendezték be, és ugyan az nem derült ki, hogy tárolórekeszekben mennyire bővelkedik az átalakított NV350, egy kényelmes szék és egy széles íróasztal már biztosan helyet kap – ez a kombináció azért egy nyolcórás műszak alatt igen hálás tud lenni.

A félig nyitott, félig zárt megoldás pedig azért előnyös, mert el is vonulhatunk a magánszféránkba, de nem is kell a koromsötétben dolgoznunk, ami szintén meglehetősen demotiváló tud lenni – és még a kávéskanna sincs messze.

Természetesen a pihenő még kellemes munkakörnyezetben is jóleső érzéssel tölti el az embert, a Nissannál erre is gondoltak: elég csak felmásznunk az autó tetejére, ahol a napozószékben hátradőlve kinyújtóztathatjuk megfáradt végtagjainkat, és mindeközben még a napsütéstől sem vakulunk meg, köszönhetően a tágas napernyőnek, így zavartalanul élvezhetjük a pihenést.

Itt az autó, amiben még dolgozni is kényelmes 2

A Nissan Caravan több évtizedes múltra tekint vissza, az első generáció még 1965-ben mutatkozott be, Homy néven. Eközben a hatodik generációt képviselő NV350 jövőre lesz tízéves, így mindenképpen formabontó az irodai változat, némi frissességet lehel a modellbe.