A Ford laboratóriumában tíz évnyi kőkemény fizikai igénybevételnek tették ki a cég frissen fejlesztett hibrid hajtásláncának akkumulátorát. A gyorsított tesztfolyamatnak köszönhetően szerencsére nem tartott egy évtizedig a próba, mindössze 82 óra alatt megkapta a kiképzést az 1,5 kWh kapacitású li-ion egység.

Hamarosan érkezik az első hibrid pickup 1
Hamarosan érkezik az első hibrid pickup 2

Hamarosan érkezik az első hibrid pickup

Hamarosan érkezik az első hibrid pickup

Hamarosan érkezik az első hibrid pickup 7
Hamarosan érkezik az első hibrid pickup 8
Hamarosan érkezik az első hibrid pickup 9
Hamarosan érkezik az első hibrid pickup 10
Fotó megosztása:

A 3,5 literes PowerBoost hajtáslánc 430 lóereje sem semmi, de igazán a 773 Nm nyomatékra büszke a cég: egyetlen korábbi F-150 sem volt ennyire combos. Ez meg is mutatkozik abban, hogy a hibrid modell 5,6 tonnát vontathat majd; hasznos terhelhetősége 940 kg. A hibrid modell másik nagy mutatványa az elektromos gépek működtetésére alkalmas fedélzeti konnektor, amely állandó 2,4 kW teljesítménnyel, illetve 7,2 kW csúcsteljesítménnyel tudja meghajtani ezeket a berendezéseket.

Hamarosan érkezik az első hibrid pickup 11

A Ford mérnökei nem kímélték a technológiát: felküldték egy átlagosan 6%-os emelkedésű, 18 kilométer hosszú emelkedőn, hogy megnézzék, a sivatagi hőségben is képes-e elvontatni azt a 5,6 tonnát  – majd vissza is vitték, hogy a fékeket és a fékenergia-visszanyerő rendszert teszteljék.

a videó a hirdetés után indul