Akárcsak a Volvo, a London Electric Vehicle Company is a kínai Geely tulajdonában van és ezért ebben a furgonban is bőven vannak olyan alkatrészek, melyek a prémium rokontól érkeztek. Ez leginkább a furgon belterén látszik, ahol a kormánykerék, a kapcsolók, a váltókar és a központi képernyő, valamint az alatta lévő gombok is ismerősek lehetnek más Volvo modellekből. Persze, a LEVC furgonjában egész más minőségi szinten készítik el őket.

Konnektorról tölthető furgon készült a londoni taxiból 1

A LEVC gyártja London új taxijait, melyek legalább olyan jellegzetesek, mint a klasszikusak, viszont sokkal takarékosabbak és modernebbek. A nagy térkínálat és a fordulékonyság azonban megmaradt, ezért nem csak személyszállításra, hanem furgonnak is kiváló.

A VN5-ös teljes hatótávja 484 kilométeres, amiből 98 kilométert képes megtenni helyi emissziómentesen. A hátul elhelyezett villanymotor egy 31 kWh-os akkumulátorcsomagból kapja az energiát és 50 kW-os DC csatlakozóról 30 perc alatt feltölthető. A hajtás másik eleme a 1,5 literes, háromhengeres, turbós benzinmotor, mely hatótávnövelőként működik. Tehát az akksik töltésére szolgál.

Konnektorról tölthető furgon készült a londoni taxiból 23

Business, City és Ultima felszereltséggel választhatják a vásárlók a VN5-öst, melyekben széria a vészfékező rendszer, a kétzónás klíma és a 9 colos érintőképernyő is, valamint a tempomat.

Raktere 5,5 köbméteres, belefér két EUR-raklap. A bruttó hasznos teherbírása pedig 830 kg. A pakolást hátul 60:40 arányban osztott, oldalt pedig tolóajtó segíti.

Konnektorról tölthető furgon készült a londoni taxiból 24