A kamion Európa-bajnokság sem úszta meg a koronavírus-járvány hatásait, így csak augusztus végén rajtolhat el a 2020-as szezon, míg az eredeti versenynaptárban szezonnyitóként szereplő hungaroringi fordulót október 17-18-án rendezik.

„Hosszú egyeztetések eredménye az októberi rendezvény, amelyet mindkét fél nagyon akart, hiszen minden évben a Hungaroringen zajlott az egyik legjobb verseny, és itt volt az egyik legtöbb néző. Bízunk benne, hogy most sem lesz ez másként, s hogy tényleg lehetőségünk lesz szurkolók előtt megtartani a versenyt. Próbáltunk olyan időpontot találni, amely már alkalmas lehet erre. A kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norbinak hatalmas szurkolótábora van, örülünk, hogy ha minden jól megy, az idén is láthatják őt hazai pályán versenyezni a rajongói”

– fogalmazott a hungaroring.hu-n megjelent közleményben Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Kiss Norbi csapatot váltott, új időpontban a magyar futam 1

A módosított, hat fordulóból álló versenynaptár mellett a teljes szezonra nevező versenyzők nevezési listáját is közölték, s habár a kétszeres Európa-bajnok magyar versenyző egyelőre nem tett hivatalos bejelentést, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kommünikéjéből kiderült, hogy

a Tankpool24 csapatát négy szezon után elhagyó Kiss Norbert újra MAN-nel állt rajthoz, a bajnokságban bemutatkozó Révész Truck Racing Team színeiben, míg korábbi csapata Mercedesről Scaniára váltott.

A kamion Európa-bajnokság 2020-as versenynaptára:

  1. augusztus 29-30.: Brno, Csehország
  2. szeptember 11-12.: Zolder, Belgium
  3. szeptember 26-27.: Jarama, Spanyolország
  4. október 3-4.: Le Mans, Franciaország
  5. október 17-18.: Mogyoród, Magyarország
  6. november 14-15.: Misano, Olaszország
Kövess minket a Facebook-on!