A kamion-Európa-bajnokság idei szezonja jelen állás szerint Szlovákiában fog elstartolni június 6-7-én. Ez mindössze kéthetes csúszást jelent a tavalyihoz képest, amikor május 25-én rajtolhatott el a mezőny a misanói versenyhétvégével. A „ajándék időt” a csapatok igyekeznek hasznosan eltölteni, éppen ezért sokan a versenykamionok fejlesztésén, csinosítgatásán dolgoznak.

Új IVECO S-Way

A hatszoros Európa-bajnok Jochen Hahn csapata április végén mutatta be legújabb versenykamionját, amely a tavaly piacra dobott Iveco S-way formajegyeit viseli magán. A német versenyző azonban egyelőre nem tette közzé a műszaki paramétereket, így nem lehet tudni, hogy esetleg a hajtáslánc tekintetében is megújult-e a versenykamionja. Tavaly egy olyan IVECO Stralis repítette az első helyre, amelyben 13 literes, 1180 lóerős IVECO Cursor motor dolgozott.

Így szépülnek a kamion-Eb versenygépei 1

Mercedes-Benz helyett Scania

Kiss Norbi korábbi csapata a Tankpool24 Scaniára cserélte a Mercit. Az istálló április elején tett közzé bejegyzést Facebook-oldalán az új versenykamion építéséről. A német csapat tavaly döntött arról, hogy egy S-szériás Scaniából csinál új versenykamiont, amelynek hajtásáról 13 literes, 1200 lóerős és 5500 newtonméteres nyomatékú erőforrás fog gondoskodni. Kiss Norbi egyelőre még nem jelentette be, melyik csapatnál folytatja, de minden bizonnyal hamarosan erre is sor kerül.

Don’t Touch Racing

Kiss Norbi egykori csapattársa, André Kursim tavaly éppen a Hungaroringen ért el futamgyőzelmet, amivel értékes pontokat szerzett a Don’t Touch Racing-nek. A német istálló túl sok részletet nem tett közzé, de a lenti videó alapján sejteni lehet, hogy IVECO Stralis versenykamionjuk alapos felújításon esett át.

A lakókamionokhoz is hozzányúlnak

Nemcsak a versenykamionok, hanem a felszerelések, valamint a csapattagok utaztatására használt lakókamionok is jelentős átalakításokon mennek keresztül. A tavalyi szezonban a pilóták versenyében negyedik helyezést elérő német Steffi Halm csapata, a Team Schwabentruck teljesen új „lakókamiont” épít, amelyben hálóágyak, illetve fürdőszoba is lesz, hogy a lehető legkényelmesebb feltételek álljanak rendelkezésre a versenyhelyszínek közötti utazások alatt, valamint a bokszutcában történő tartózkodás idején. Steffinek idén jó formára lesz szüksége, ugyanis a francia Sarah Bovy (Lion Truck Racing) személyében újabb hölgy száll versenybe az idei Európa-bajnoki címért.