A Convoy of Hope nevű non-profit szervezet áruszállító csapata jelenleg a frontvonalban dolgozik az Egyesült Államokban a koronavírusjárvány miatt kialakult krízishelyzetben. Az alapítvány áruszállításért felelős csapata többek között élelmiszerek, higiéniai- és babaápolási termékek szállítását végzi rászorulók számára.

Bár a világ egyik leggazdagabb államának az USA tekinthető, kutatások szerint legalább 43 milliónyian kénytelenek nélkülözni az Egyesült Államokban. A helyzetet tovább rontja, hogy az országban a koronavírus járvány miatt egy hónap alatt 22 millióan váltak munkanélkülivé. Továbbá az USÁ-ban van a legtöbb koronavírusos fertőzött, számuk meghaladja az 1,1 millió főt. 

Csőrös kamionokkal viszik a segítséget a rászorulóknak 1

Teherautó sofőrjeink kiemelten fontos szerepet töltenek be a rászorulók támogatásában. E nemes cél teljesítése elkötelezettséget, tapasztalatot és áldozatvállalást igényel” – mondta Mike Coble, a Convoy of Hope menedzsere. Hozzátette: gépjárművezető csapatuk elsődlegesen olyan sofőrökből áll, akik önkéntesként segítik a szervezet munkáját. Éppen ezért szerinte fontos, hogy olyan kényelmes teherautókkal dolgozzanak, amelyekre minden helyzetben számíthatnak e nemes misszió teljesítésekor.

A Convoy of Hope négy darab,  Kenworth T680-assal bővítette flottáját, amelyek a kínálatban elérhető legnagyobb – 75 inch-es vagyis 1,9 méter hosszú – hálófülkével rendelkeznek. Ennek köszönhetően tágas teret nyújtanak a sofőröknek a pihenéshez, mindamellett gazdagon felszereltek. Fedélzetükön többek között asztal, hűtő, mikrohullámú sütő, síkképcsöves televízió és gardrób szekrény is megtalálható. Hajtásáról 12.9 literes Paccar MX13-as, soros elrendezésű, hathengeres dízelmotor gondoskodik, amely 405 – 510 lóerő közötti teljesítményszinteken áll rendelkezésre. 

Csőrös kamionokkal viszik a segítséget a rászorulóknak 2

Az 1994-ben alapított nemcsak az Egyesült Államokban van jelen, hanem többek között Bangladesben, Indiában és Libanonban is. A Convoy of Hope alapítása óta 130 millió embernek segített és jelenleg 18 országban 300 ezer nehéz sorsú gyermeket látnak el élelemmel.