A Hyundai komoly offenzívát kíván végrehajtani a haszonjárművek piacán, ugyanis 2025-ig 17 modellt szeretnének bemutatni. Az újdonságok között 10 hidrogéncellás, illetve 7 akkumulátor technológiás jármű lesz. Mindezt egy új modell, a Pavise bemutatóján árulták el. A Hyundai ugyanakkor elsősorban a személyszállításra szánt modellek terén bővítené a kínálatát, mivel a következő évtized közepéig 11 új autóbusz és 6 teherautó modellt mutatnának be. 

A középkategóriás teherautó 5,5 tonna és 13,5 tonna közötti teherbírású változatokban készülhet. Hajtásáról hétliteres, 325 lóerős dízelmotor gondoskodik. Az újdonság olyan vezetésbiztonsági fejlesztésekkel rendelkezik, amelyek eddig a gyártó nagyobb teherbírású teherautóiban voltak elérhetők. Ilyen többek között az ütközésre figyelmeztető rendszer, valamint a sávelhagyásra figyelmeztető asszisztens. A Hyundai ezzel a modellel kívánja erősíteni jelenlétét abban a szegmensben, amelyben alapvetően európai gyártók, így a Scania, MAN és a Volvo dominálnak. 

Új teherautót mutatott be a Hyundai 1

A dél-korai cég már korábban is aktívnak mutatkozott az alternatív hajtásláncok terén. 2017-ben kezdték forgalmazni elektromos városi buszokat, az Elec Cityt, illetve idén tavasszal már bemutattak egy hidrogéncellás emeletes autóbuszt. Emellett a Hyundai ez év decemberében 10 hidrogéncellás teherautót szállít le Svájcba és 2025-ig legalább 1600 darabot adnának el az alpesi országba.