A kamionvezetés rendesen próbára teszi a sofőrök idegrendszerét: a forgalmi dugók, a le- és felpakolás, a szűkös érkezési idők, illetve a parkolóhelyek keresése miatt a vezetők nem kevés stresszt kénytelenek elviselni.  A sok feszültség pedig kikezdheti az egészségüket is, egyes adatok szerint a sofőrök évente átlagosan 24 napot hiányoznak a munkából betegség miatt.

Köztudott, hogy az immunrendszert leginkább sportolással lehet erősíteni, de a kamionsofőröknek erre nagyon kevés idejük van, hiszen szinte folyton úton vannak. A Daimler ezért speciális, kifejezetten teherautó-fülkében használható fitneszcsomagot állított össze annak érdekében, hogy a vezetők pihenőidejükben kicsit átmozgathassák magukat.

Ez a kamionsofőr olyat talált ki, mely megváltoztathatja kollégái életét 1

A praktikus eszköz lényegében egy olyan furnérlemez, melyet fémkarikákkal láttak el. Ezek jelentik a csatlakozási pontokat két-két tube gumiszalag számára. A gumiszalagokkal történő nyújtásokkal leginkább a kar- és a vállizmokat, valamint a hátizmokat lehet megdolgozni. A workout-gyakorlatok állva és ülve is végezhetőek, függően attól, hogy a sofőrnek mihez van kedve. A TopFit-csomag az edzést követően tökéletesen elrejthető egy kisebb táskában, így az utastérben sem kell kerülgetni.

Ez a kamionsofőr olyat talált ki, mely megváltoztathatja kollégái életét 2

Az ötlet Heiko Gebhardttól ered, aki már 17 éve dolgozik a Fehrenkötter fuvarozási cégnél. A negyvenes évei közepén járó férfi tavaly döntött úgy, hogy életmódot vált. Diétázott és 115-ről 80 kilóra fogyott le. A Mercedes-Benz Actros fülkéjében történő edzés mindössze azt a célt szolgálja számára, hogy formában tudja tartani magát.