A kétszeres Európa-bajnok Oxxo Hungary Truck Racing azért döntött szezon közben a pilótaváltás mellett, mert az eddigi futamok alatt egyértelműen kiderült, hogy a brit versenyzővel nem egyeznek az Eb-vel kapcsolatos elképzelések. A magyar csapat számára azonban alapítása óta elsődleges cél, hogy a sportág legmagasabb szintű és minőségű szériájában álljon helyt, Ryan Smith viszont az angol bajnokságra fókuszálva képzeli el a jövőjét.

A brit versenyző valószínűleg akkor húzta ki végleg a gyufát, amikor családi okokra hivatkozva visszamondta a múlt heti Slovakiaringen való indulást. Az Oxxo-csapat versenyzője 41 pontot gyűjtött idén az Eb-n, de nem valószínű, hogy ebben az évben ezek után újra feltűnne a sorozatban.

Minden megmérettetés fontos, így a nemzeti bajnokságok is. Nem kizárt, hogy a csapat a jövőben fog is versenyezni ilyen sorozatban. Számunkra ugyanakkor az Eb-szereplés jelent igazi kihívást, ezért olyan versenyzővel fogjuk folytatni, akit hozzánk hasonlóan ugyanaz vezérel, vagyis a minél jobb eredmény elérése az Európa-bajnokságon”– jegyezte meg Sárosi Brúnó csapatfőnök.

A csapat első embere szerint Smith az Oxxo-történelem része marad, hiszen az Oxxo tagjaként két alkalommal is angol bajnoki címet ért el és hamarosan a harmadik is elérhető közelségbe kerül. A csapat hamarosan bejelenti, ki lesz Ryan Smith utódja, de nem lenne meglepő, ha Vogel Adrienn neve kerülne elő, hiszen házon belül neki már van tapasztalata a több tonnás monstrumokkal.