Egy 1300 lóerős versenykamionnal fog rajthoz állni a jelenleg Kia Lotos Eurocup sorozatában versenyző magyar hölgy Kínában, a hónap utolsó hétvégéjén. Ezzel ő lehet az első magyar kamionversenyző nő a hazai autósport történetében.

Vogel Adrienn a magyar Oxxo Racing Team pilótájaként versenyzik majd. Néhány napja egy tesztelésen is részt vett a Slovakiaringen, melyet saját csapata szervezett számára. Ezen a cseh Buggyra csapat Freightliner típusú csőrös versenykamionját tehette próbára. A 35 éves versenyzőnő kiváló teljesítményt nyújtott, ugyanis körről-körre képes volt gyorsulni. Sőt, Adrienn a jármű eredeti tulajdonosának, David Vrsecky időeredményeit is megközelítette a pálya jó néhány szakaszán. Mindezt úgy, hogy életében második alkalommal vezetett versenykamiont.

Kínában próbál szerencsét a dögös magyar versenyzőnő 1

David Vrsecky ráadásul nem akárki: a cseh versenykamionozás legsikeresebb figurája, aki kétszer nyerte meg a kamion Európa-bajnokságot, emellett számtalan rekord kötődik a nevéhez a sportágban. Vrsecky bizonyára sok érdekességet árulhatott el Adriennek a kínai futamokról, hiszen tavaly megnyerte azt.  Bár a cseh pilóta múlt évben visszavonulását is bejelentette a kamion Eb-től, de az idei sorozatban mégiscsak részt vesz.

Hihetetlen, ugyanakkor felemelő érzés egy ilyen hatalmas gépet vezetni. Komoly fizikai kihívást jelent számomra, de borzasztóan élveztem minden pillanatát a tesztnek. Kicsit féltem, hogy milyen lesz az én kis autóm a KIA Picanto után egy ilyen monstrumot vezetni, de minden félelmem elszállt már az első körben” – jegyezte meg Vogel Adrienn a tesztet követően. Könnyen lehet, hogy a kínai futam fordulópont lesz a magyar versenyző életében.