David Vršecký, a cseh Buggyra Racing Team pilótája megnyerte a kínai Kamionos Bajnokságot. A dolog pikantériája, hogy mindez egy Tatra Phoenix teherautóból épített versenykamionnal sikerült, mely ráadásul az egyetlen, európai gyártású járgány volt a kínai bajnokság idei futamában.

Több lány van a képen, mint ahány kínai versenyforduló.

Több lány van a képen, mint ahány kínai versenyforduló.

A  legsikeresebb cseh pilóta számára nem ismeretlenek a gyakran hatalmas ütközésekkel járó kamionversenyek, ugyanis 2008-ban, illetve 2009-ben kétszer is megnyerte a FIA Kamion Európa-bajnokságot. Vršecký ugyanakkor idén bejelentette, hogy nem indul az idei szezonban, ezért csapatának sürgősen új pilóta után kellett néznie. Az új szereplő végül Jiri Forman lett.

A két cseh pilóta Kínában: Adam Lacko (balra) és David Vršecký (jobbra).

A két cseh pilóta Kínában: Adam Lacko (balra) és David Vršecký (jobbra).

A Buggyrának ebben az évben kis híján a Kamion Európa-bajnokság is meglett, a cseh Adam Lacko ugyanis 407 ponttal végzett az idei Európa-bajnok, a 462 pontos Jochen Hahn mögött, aki ráadásul már negyedjére gyűjtötte be a kontinens trófeát.

David Vršecký-t, csapattársa Adam Lacko is elkísérte, aki egy kínai gyártmányú kamionnal állt rajthoz a mindössze három versenyhétvégéből álló szezonban.