A magyar Oxxo Racing Team tegnap tette közzé Facebook-oldalán, hogy nem indulnak a hétvégi, Slovakiaringen rendezendő kamion-Eb futamon. A döntés hátterében az az egyszerű ok áll, hogy pilótájuk, Ryan Smith családi okok miatt nem tudja vállalni a versenyt. A helyzet már csak azért is fájó a csapat számára, mert az angol ígéretesen kezdte a szezont.

Ryan Smith eddig 41 pontot gyűjtött össze két versenyhétvége alatt és jelenleg a kilencedik helyen áll egyéniben. Egy jó eredménnyel viszont akár feljebb is léphetett volna, hiszen a hetedik Sascha Lenznek 65 pontja van. Az Oxxo Racing Team versenyzője ráadásul kiváló formában van, hiszen a legutóbbi angol bajnoki versenyen az összes futamot megnyerte és övé volt a leggyorsabb versenykör is. Ha így halad tovább, akkor meglehet a harmadik BTRA-címe.

A kamion-Európa-bajnokságot (ETRC) jelenleg a négyszeres Európa-bajnok Jochen Hahn vezeti 137 ponttal, őt követi a tavalyi győztes, a cseh Adam Lacko 95 ponttal, a dobogó harmadik fokát pedig a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbi foglalja el 88 ponttal. A csapatok versenyében a Jochen-féle Die Bullen von IVECO Magirus vezeti 232 ponttal. A szlovák futamot július 14-15. között rendezik meg a Diósförgepatonynál található pályán.