Nem mindennapi eset történt tegnap este, a finn-orosz határ vonzáskörzetében található Apatityben. Az 1930-ban alapított, legalább hatvanezer lakossal rendelkező városkában egy férfi elkötött egy páncélozott járművet. A 20 év körüli személy este nyolc után, motorsport járművek tárolására szolgáló telephelyről lopta el a tankot.

A férfi már ekkor sem volt szomjas, pontosabban fogalmazva, csatak részegen ült a járműbe. Ennek ellenére meglehetősen hatékonyan tudta vezetni a lánctalpast, ugyanis először átvágott egy erdőn, majd végighajtott Apatity szűk, kanyargós utcáin és eljutott az első szupermarketig.

Ott a parkolóban már gondja támadt a parkolással és a jármű irányítása sem ment túl jól a szűk helyen. Összetört egy Daewoo-t, majd betörte az üzlet üvegfalát. Ezt követően kiszállt a járműből, besétált a szupermarketbe és ellopott egy üveg bort.

Azt azonban nem tudni, hogy ezt sikerült-e még meginnia azelőtt, hogy a rendőrök kiérkeztek volna. A helyi lakosok sztoikus nyugalommal nézték végig az esetet, a Reuters szerint a férfi az előállításnál sem tiltakozott. Erről a történetről azonban egy nóta is eszünkbe jutott. Íme: