Csúnyán helyben hagyták a Camponánál, az RTL Klub stúdiójával szemben található parkolóban álló Ikarust. A jármű ablakait kiverték, oldalait összegraffitizték, emellett sátánista jeleket és péniszeket rajzoltak rá. Az autóbusz nem mindig volt ilyen állapotban, igaz, már jó ideje ott parkol. Emlékeim szerint fél évvel ezelőtt figyeltem fel  rá először, de akkor még ép ablakokkal, graffitik nélkül láttam.

Nehéz elképzelni mi motiválhatta a rongálókat, valószínűleg olyanokról van szó, akik nem tudták kiélni máshol frusztráltságukat. A jármű L-betűvel kezdődő rendszámmal rendelkezik és mivel a buszokat évente kell vizsgáztatni, valószínűsíthető, hogy már nem rendelkezik érvényes okmányokkal. Ettől függetlenül érthetetlen, miért kellett így sorsára hagyni. Az pedig végképp felfoghatatlan, hogy miért nem zavar senkit egy forgalmas helyen parkoló roncsbusz?

A jármű ablakait kiverték és szeméttel halmozták tele az utasteret.

A jármű ablakait kiverték és utasterét szeméttel halmozták el.

Jól látható, hogy rendkívül intelligens lények gyakoroltak benne önkifejezést.

Jól látható, hogy rendkívül intelligens lények gyakoroltak benne önkifejezést.

Ennél azonban jóval fájóbb tény, hogy egy ritka típust hagytak magára. Az Ikarus 211-esekből ugyan összesen 4500 darabot helyeztek forgalomba 1975 óta, mára viszont elképesztő módon megcsappant a számuk. Sajnos már kevés működőképes példány van belőlük és főleg vidéken használják őket munkásszállításra.

Szívszorító látványt nyújt ez az Ikarus 211-es.

Szívszorító látványt nyújt ez az Ikarus 211-es.

Az Ikarus 211-es ugyanakkor leginkább IFA-hajtáslánca, valamint kifelé nyíló ajtaja(i) miatt volt különleges. A parkolóban megrongált autóbusz néhány éve még jó állapotban lehetett, hiszen üléseit a gyárinál nagyobb háttámlával rendelkező ülőalkalmatosságokkal szerelték fel.  A magára hagyott, megrongált Ikarus jobb sorsra lenne érdemes, akár veterán autóbuszként, akár idénymunkások szállítására alkalmas járműként  születhetne újjá.