Sajátos módon adott kedvezményt egyes ügyfeleinek az orosz Ural. A GAZ-csoporthoz tartozó gyártó offroad versenyt rendezett saját járműveivel Szibéria egyik legnagyobb városában, Szurgutban. A rendhagyó megmérettetésre 26 versenyzőt hívtak meg bánya- és építőipari vállalatoktól.

A versenyhez természetesen az orosz gyártó biztosította a járműveket. Az Ural a 2015-ben, a 4320-as utódjának szánt Next nehéz-teherbírású modellcsalád személyszállító felépítménnyel ellátott változatait állította rajthoz. Az offroad pályát a valós körülményeknek megfelelően készítették elő. A teherautóknak havas, sáros és homokos részeken kellett keresztülverekedniük magukat, emellett a versenyzőknek számtalan ügyességi gyakorlatot, például parkolási, tolatási, illetve fordulási feladatot kellett elvégezniük.

3

A versenyt végig képzett instruktorok irányították. Az első három helyezett végül azok közül a versenyzők közül került ki, akik képesek voltak teljesíteni a feladatokat az előírt időn belül. Őket az elért idők alapján rangsorolták. Ez alapján elmondható, hogy egy helybeli férfi nyerte meg a győztesnek járó díjat, az Ural Next vásárlására biztosított kedvezményt.

Azt sajnos nem tudni, hogy a cég mekkora kedvezményt adott a győztesnek, ahogy azt sem, hogy mit vihettek haza a dobogó többi fokán álló szerencsések. Az biztos, hogy az új Uralokkal történő dagonyázás élményét már egyik indulótól sem lehet elvenni.