Az Ural nemrég elkészítette az új Next modellcsalád legújabb tagját, az üzemanyag-szállításra alkalmas felépítménnyel ellátott változatot. A  járművet a ma véget érő Észak-Kaszpi Regionális Kiállításon mutatták be, a Kaszpi-tengerhez közel fekvő kazahsztáni Atyrau városában.

Az orosz gyártó azért döntött úgy, hogy itt tartja az üzemanyag-szállítós kivitel premierjét, mert a rendezvényen számtalan olaj- és gázkitermeléssel foglalkozó ország, így többek között Kanada, Azerbajdzsán, Nagy-Britannia vállalatai vettek részt. A kiállításnak otthont adó Kazahsztán ráadásul a világ egyik legnagyobb olajkitermelő országának számít.

A tartályos felépítménnyel ellátott Ural Next összesen 10 köbméternyi üzemanyagot képes elcipelni. A háromtengelyes, off-road járművet a Jarolszlávi Autógyár – más néven az Avtogyizel – 285 lóerős erőforrása hajtja. A motor az Euro 4-es kibocsátási normáknak tesz eleget, ami az orosz piacon szigorú értéknek számít, de még Kazahsztánban is bőven megfelel a jelenlegi elvárásoknak.

A tavaly november óta készülő Next modellcsaládhoz a gyártó 15 ezres szervizintervallumot ír elő és két évre vagy 100 ezer kilométeres futásteljesítményre kiterjedő garanciát kínál.