A legendás Magnum gyártása három évvel ezelőtt ért véget. A Renault akkor különleges, limitált szériás kiadással vett búcsút a 23 éven át gyártott nyergesvontatótól. A franciák ezúttal utódjából, a T-modellből készítettek egy különleges kiadású változatot, mely leginkább sportosságával és eleganciájával hívja magára fel a figyelmet. Egy biztos: aki ebbe beül, az az országutak királya lesz.

A feketére fényezett T High Edition leginkább a hűtőmaszk felett végigfutó két piros csíkról ismerhető fel. A piros-fekete párosítás az utasfülkében is tetten érhető. Az ülések fekete műbőr borítást, míg varratuk pirosas árnyalatot kapott. Ugyancsak piros lett a biztonsági öv is, de az üléstámlák oldalait is ilyen színű csíkokkal látták el. A kép természetesen nem lenne a teljes a piros varrással és műbőr borítással rendelkező kormánykerék nélkül.

t-high-edition-02

Az utastér kétségtelenül vagányra sikerült és a leendő tulajdonosoknak bátran dagadhat a mellük, az utasülések ugyanis a szokásosnál szélesebb háttámlával készülnek. Az éjszakai vezetés közben a műszerfal visszajelző fényei szemnek kellemes, pirosas fényben világítanak, míg az ágy felett spotlámpák biztosítják a sofőr számára az elegendő mennyiségű fényt olvasás vagy pihenés közben.

t-high-edition-03

A járművet 13 literes, 520 lóerős, közvetlen befecskendezéses motorral szerelték. Az optimális üzemeltetés érdekében a felszereltség része a Fuel Eco+ csomag, melynek köszönhetően a nyerges vontató szomja még a sztenderd T modellekénél is kisebb lehet. Ezt a T High Edition többek között a GPS alapú adaptív sebességszabályzó rendszerrel éri el, mely a domborzati viszonyoknak megfelelően tervezi meg a fékezést, illetve a gázadást.

A speciális kiadás nem limitált, így ezeket a nyerges vontatókat a jövőben bárki, bármikor megrendelheti a francia cégnél.