Szerdán legördült a gyártószalagról az utolsó két darab Magnum nyergesvontató. A típus helyét átveszi a T-modell, mely része annak a megújult járműpalettának, melyet nemrég mutatott be a francia vállalat az Euro 6-ra való átállás jegyében. Az utolsó két, tűzpiros járművek egyikét Robert Chabbert fuvarozási cége vehette át, a másik pedig a Berliet Alapítványi Konzervatóriumba került.

A Magnum elődjének számító AE 380 síkpadlós, 1,87 méter magas kabinnal szerelt modellt 1990-ben mutatták be. A kezdetben 380 lóerős motorral szerel teherautó évvel később elnyerte az Év Teherautója-díjat. 1997-ben némileg módosítottak a belső elrendezésen, a tervezők ugyanis igyekeztek komfortosabbá tenni a fülkét.

2005-ben és az azt követő évben a Magnum új alvázat kapott, valamint az Euro 5-ös szabványok teljesítése miatt számos változtatást hajtottak végre a műszaki felszereltségében. A fejlesztésnek köszönhetően az újabb példányokat  440, 480 és 520 lőerős motorokkal lehetett megvásárolni a teherautókat.

23 évig gyártották a Magnumot

2008-ban a nyergesvontató kabinjának magasságát megnövelték, már több rekesz állt a sofőr rendelkezésére a fülkében a korábbi változatokhoz képet. 2011-ben a Renault Trucks 99 darabos limitált szériát gyártott le a típusból Magnum Legend néven, melyek az elődre hajazó fekete-fehér fényezéssel készült el. A huszonegyedik példány Magyarországra került és jelen pillanatban is a Hernádi Trans Kft.-nál van szolgálatban.