Idén is elindul a Qualisport kamionos alakulata az Africa Eco Race versenyen. A verseny december 27-én kezdődik: a cél ezúttal is a szenegáli Dakar, egészen pontosan a Rózsaszín-tó partja lesz. A hagyományoktól eltérően a rajt Monacóban lesz. Az 1100 lóerős Scania fedélzetén idén is Kovács Miklós pilóta lesz jelen két állandó társával, Czeglédi Péter navigátorral és Ács László fedélzeti szerelővel.
A Qualisport eddig hétszer indult a versenyen és csak egyetlenegyszer hagyta ki a megmérettetést. A magyarok 2010-ben a kamionos kategória csúcsát is megjárták már. Az indulóknak a szokásoknak megfelelően 12 szelektív szakaszt kell teljesíteniük Marokkón és Mauritánián át, mely összesen hatezer kilométerből áll. Bár – mint minden versenyen – itt is sokat számít a rutin, ettől függetlenül a Szaharát sohasem szabad félvállról venni, éppen ezért a kalocsai trió felkészülten vág neki a megmérettetésnek.
“A legutóbbi Afric Eco Race óta nem versenyeztünk a sivatagban. Egyelőre nem tudjuk, hány versenytársunk lesz a kamionos kategóriában, de ha csak azok jönnek el, akik eddig is részét képezték a törzsgárdának, akkor biztosan nem fogunk unatkozni. Ha mindenképpen meg kellene fogalmaznom, hogy milyen célt tűztünk ki magunk elé, akkor azt mondanám, hogy szeretnénk a dobogó valamelyik fokán zárni saját kategóriánkban” – jegyezte meg Kovács Miklós. 
Karácsony harmadnapján első ízben az adminisztratív és technikai gépátvételre kerül sor. Ezt követően a mezőny a dél-franciaországi Séte kikötőből elhajózik Afrikába, ahol december 29-én teljesítik az első szakaszt immáron marokkói felségterületen. A Qualisport versenytrióját kibővített, hatfős háttérstáb támogatja majd. A csapat DAF versenykamionját ezúttal is Várda Ferenc vezeti, akihez két szerelő, Jakab László és Kapitány Richárd csatlakozik. Az afrikai gárda része lesz Mészáros Sándor csapatmenedzser, illetve Varga Imre tereprali szakágvezető, valamint Vass Ferenc operatőr.