Mi magyarok úgy tartjuk magunkról, hogy lovas nemzet vagyunk, mégis kevés ilyen pöpec lószállítót lehet látni a hazai utakon. A német Dickenherr cég tulajdonosa, Klaus Dickenherr szerint ugyanakkor az utóbbi években egyre nagyobb az igény az olyan lószállító teherautókra, melyekben komfortos lakórész is van. A 21.századi kényelemre természetesen általában nem a lovak, hanem sokkal inkább az utasok és a jármű tulajdonosok felől mutatkozik igény.

A Baden-Württemberg-i tartományban tevékenykedő cég nemrég készítette el egy Renault D Cab 2 m típusú teherautóra egy új, lakórésszel kombinált lószállító modelljét. A 7,5 tonnás jármű 4,5 tonnás hasznos teherbírással rendelkezik és fedélzetén 2-3 ló kényelmes elhelyezésére van lehetőség. Ahogyan az képeken is látható, a szállító részen hatalmas a belmagasság, így a lovak szinte istállóban érezhetik magukat.

A hálórész a teherautó kabin tetejére került, de a lakórészben található kanapéból is könnyedén varázsolható franciaágy. A komfortos felépítményben külön helység van a WC, valamint a fürdőszoba részére, emellett egy kisebb konyha is helyet kapott, melyben főzőlap, mosogató és hűtő is van. A jármű fedélzetén nem kell nyomorogni, hiszen hely bőven akad: a WC-be például mosdókagylót és egy kisebb tárolószekrényt, a fürdőszobába pedig egy zuhanyzót és egy rozsdamentes kádat is beépítettek. A lakórészben a komfortot az állófűtés, a légkondicionáló, valamint a síkképcsöves televízió növeli.

Klaus Dickenherr szerint a jármű nagyon kedvező fogadtatásra talált azokon a kiállításokon ahol eddig bemutatkozott. Véleménye szerint egyre több az olyan üzemeltető, aki hobbi-szerűen tart néhány lovat, mert egyszerűen szeretnek lovagolni a természetben. Jó, ha az ilyen hóborthoz rendelkezésre áll egy olyan jármű is, melyben nemcsak szállítani lehet a lovakat, hanem fedélzetén akár  el is lehet tölteni egy-két napot.