Az újra szebb napjait élő cseh gyártó ezúttal az indiai biztonsági erőknek szállíthat járműveket egy friss megállapodás szerint, melyet állami szinten is jegyeznek. Ez nem csak garanciát jelent a megrendelésre, hanem egyúttal presztízs értékű is a kopřivnicei gyártó számára. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis a nemrég megkötött egyezmény egyelőre csak szándéknyilatkozat, mely egy cseh-indiai közös gyártást vetít előre.

Az együttműködés a Tatra és a BEML között valósulna meg a jövőben. Az újonnan készülő járművek túlnyomó része az indiai biztonsági erők számára menne, ezek között szép számmal akadnak majd a fenti képen látható extralarge konténerszállítók is, hiszen India nagy ország és nem utolsó sorban még sokan is lakják. Az állami tulajdonú BEML hosszú távon nemcsak katonai járműveket gyártana a Tatrával közösen, hanem bányászati és építőipari területre szánt teherautókat is.

A tervezett együttműködés szerint a Tatra elsősorban a főegységeket szállítaná, míg a BEML a felépítményeket gyártaná a teherautók számára. A Tatra katonai teherautók szállítása leghamarabb 2015 második felében valósulhat meg.