Ki ne vágyna néha arra, hogy háta mögött hagyja a munkát és világ körüli útra induljon? Ez létező, természetes igény az emberekben és vannak gyártók, melyek pontosan ezt a vágyat kívánják kiszolgálni. A német Most cég négy évvel ezelőtt mutatta be különleges lakókamionját, a Futuriát, melynek már puszta megjelenése is szemet gyönyörködtető. A jármű formaterve teljes mértékben elrugaszkodik a konvencionális formáktól, így markánsan elkülönül az autópályákat koptató 40 tonnás szerelvényektől.

A Futuria közel 15 méter hosszú, 6,5 tonnás lakókamion, mely nyergesvontatóból és egy félpótkocsiból kialakított lakórészből áll. A két rész egymástól teljesen elkülönül, ugyanakkor rendkívül magas komfortot képviselnek. A 20 négyzetméteres alapterületű lakókamionban minden rendelkezésre áll, ami egy hosszú utazáshoz szükséges. Ennek megfelelően fürdőszoba, hálószoba, konyha és egy társalgó is megtalálható benne. Sőt, a tetején egy jakuzzi és egy napozó is van, igaz utóbbit külön rendelni kell, mert a biztonság érdekében korlátokat építenek a tetőre.

A jakuzzi rendelhető, a nő valószínűleg nem

A jakuzzi rendelhető, a nő valószínűleg nem

A megfelelő komfortérzet biztosításáról a légkondicionáló, valamint nagy méretű LCD-monitorok gondoskodnak. A belső világítást pedig a kor elvárásaival összhangban LED-izzókkal oldották meg. Az elektromos berendezések működtetésért egy 9,1 kW teljesítményű generátor felel. Mintegy megfejelve a fenti felszereltséget a lakókamion hátsó részében egy kisebb garázst is kialakítottak, ahol kiválóan elfér egy Lamborghini vagy Ferrari.

A Futuria mindössze 89 kilométer/órás sebességre képes, ami azért nem őrült tempó, de ennél nagyobb sebességre nem is nagyon van szüksége. A lakókamiont gyártó cég többféle kialakításban és méretben kínál luxusjárműveket, sőt a cég weblapján bárki összeállíthatja a kedvére való felszereltségű is kialakítású teherautót. Persze mindezt nem kevés pénzért, hiszen például a Futuriaért 210 millió Forintot kérnek el. Na, megvan már mit kérsz jövőre a Jézuskától?