A Volvo Group Governmental Sales (VGGS) tűzoltójárművek összeszereléséről állapodott meg a Rábával – közölte a Rába Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Tűzoltóautókat gyárt a Rába 1
Tűzoltóautókat gyárt a Rába 2

Tűzoltóautókat gyárt a Rába

Tűzoltóautókat gyárt a Rába

Tűzoltóautókat gyárt a Rába 5
Tűzoltóautókat gyárt a Rába 6
Fotó megosztása:
Tűzoltóautókat gyárt a Rába 7 A közlemény szerint a járművek Rába márkanév alatt kerülnek forgalomba. A futóművek és felfüggesztések a Rába saját gyártásában készülnek, míg a gépjárműfecskendőt (tartály és szivattyú) egy másik magyarországi cég szállítja.

A Volvóhoz tartozó Renault Trucks Defense (RTD) a négy ajtós, 6 illetve 7 üléses járműfülkét és az alváz komponenseit szállítja majd a Rábának. A Rába Nyrt. közölte: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sikeresen tesztelte a már átadott prototípust. A járművet a Vezess.hu is bemutatta még áprilisban.

A három évre kötött keretszerződést a VGSS részéről Stefano Chmielewski, a RTD vezérigazgatója és Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója, illetve Torma János, a Rába Jármű Kft. ügyvezető igazgatója írta alá – áll a közleményben.

Tűzoltóautókat gyárt a Rába 8
A Rába a nyolcvanas években Simon Sorkel SS-300-as (valamint SS-400-as) emelőkosaras, illetve Tü-3-as víz- és habszállítókat gyártott a hazai tűzoltóságok számára. Az elsősorban licencek alapján készülő járművekből több reptéri kialakítású változat is készült. A kilencvenes évek végén a győri cég a Rosenbauerrel közösen is készített tűzoltójárművet, azonban nem sikerült tendert nyerni vele.

Tudod melyik volt a legszebb magyar tűzoltó autó? A Csepel gyártotta. Kattints ide és nézd meg!.

Forrás: MTI