Ha katona lennék, és az ellenfél kötelekében lenne a lengyelek által fejlesztett PL-01-es nehéz harckocsi, nem kizárt, hogy inkább lábon lőném magam, hogy a katonai kórházban ápoljanak, mintsem arra várjak, mikor tűnik fel a semmiből ez a halálosztó. 
Ettől a tanktól joggal retteghet az ellenség 1
Ettől a tanktól joggal retteghet az ellenség 2

Ettől a tanktól joggal retteghet az ellenség

Ettől a tanktól joggal retteghet az ellenség

Ettől a tanktól joggal retteghet az ellenség 8
Ettől a tanktól joggal retteghet az ellenség 9
A PL-01, mellette pedig a T-55-ös szovjet harckocsi
Ettől a tanktól joggal retteghet az ellenség 11
Ettől a tanktól joggal retteghet az ellenség 12
Fotó megosztása:
Ettől a tanktól joggal retteghet az ellenség 13
A tavalyi Nemzetközi Védelmi Ipari Szakkiállítás mutatkozott be a PL-01 prototípusa, amit az Obrum cég tervezett. A videojátékokból kilépett tank abszolút csúcstechnológiát képvisel. Páncélzata képes felvenni környezet hőmérsékletét, így hőkamerával szinte észrevehetetlen, és az infravörös rakétákat is ügyesen meg tudja téveszteni.  
Speciálisan kialakított borításának köszönhetően a radarokkal képes elhitetni, hogy csupán hétköznapi járművet látnak, például kisbuszt vagy teherautót. A toronyban nincs személyzet, a legénység a PL-01 testéből irányít mindent, és a lőszer is itt helyezkedik el. A toronyba 120 mm-es, huzagolatlan automata löveg van beépítve, mely szinte teljesen be lett ültetve a páncélzat alá. A csőszájféket szabadon hagyták a konstruktőrök, ezzel növelve a találati pontosságot. Felette található egy 7,62 milliméteres géppuska, ami távirányítással irányítható. 
Ettől a tanktól joggal retteghet az ellenség 14
A tank elhárítórakétákkal is fel van szerelve, amik radarok segítségével bemérik, és megsemmisítik a PL-01-re kilőtt lövedékeket. A lövegtoronyban elhelyezett lézeres érzékelők képesek kiszúrni az ellenséges járműveket, és ha kell, füstgránátokkal növelik az álcázást.
Ettől a tanktól joggal retteghet az ellenség 15
A PL-01, mellette pedig a T-55-ös szovjet harckocsi

A PL-01, mellette pedig a T-55-ös szovjet harckocsi

A harckocsi tömege mindössze 35 tonna (az orosz T-90 45 tonnát nyom, a T-55 41-et), a hajtásról pedig 940 lóerős dízelmotor gondoskodik. Maximális sebessége terepen 50, aszfalton 70 km/óra, hatótávolsága 500 kilométer egy tankolással. Lengyelország 2018-ra tervezi hadrendbe állítását. 
Kíváncsi vagy, hogy milyen csajok buknak a tankokra? KATTINTS A KÉPRE! 

A legnagyobb menőség? Tankkal driftelni!