A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat és a Volkswagen jól felszerelt rohamkocsit adományozott az Országos Mentőszolgálatnak. Az új Amarokra egy kifejezetten a gyermekek ellátására készített felépítményt került, mely a finn Profile Vehicles kistarcsai gyárában szereltek össze.

A speciális Volkswagen Amarok Trendline-t összkerékhajtással, valamint 163 lóerős dízelmotorral gyártották. A járműben emellett a kor igényeit kielégítő számos fejlesztés, így például a sebességtartó automatika, kétzónás automatikus klíma, fedélzeti számítógép, ülésfűtés, valamint kétoldali légzsák is megtalálható. A jármű felépítménye különleges kialakítású, hiszen a megkülönböztető fények LED-izzókkal készültek, a megfelelő hangerő érdekében pedig 2×100 wattos hangszórókat szereltek a jármű tetejére.

A felépítményben emellett számos, a felszerelések tárolására szolgáló fűthető és hűthető platódobozt helyeztek el, de az ápoló-, valamint a beteg kényelme érdekében utastéri állófűtéssel is ellátták a speciális mentőautót. Az Amarok megfelelő láthatósága érdekében  a karosszériára terelőfényt, valamint kárhelylámpát is szereltek. A különleges külső megjelenés része az új kabala figura, Mentő Márton, az odaadó és bátor oroszlán. A mintegy 25 millió forint értékű mentőjármű múlt héten állt szolgálatba az Országos Mentőszolgát miskolci egységénél.  

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány speciális gyermekmentő autóival és magasan képzett csapataival évente közel 3000 esetet lát el. Az életveszélyes állapotú csecsemők és kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel.