Nem túlzás azt állítani, hogy a német rendőrség egyenruhásai olyan busszal közlekednek, mely akár a Budapest-Bécs, vagy akár a Budapest-Veszprém útvonalon is közlekedhetne. A sötétített ablakokkal gyártott Neoplan Citylinert elsősorban csapatszállítási feladatokra vásárolták, ennek ellenére magas felszereltsége mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

A kiemelkedő felszereltség nem csak a kényelmet, hanem a biztonságot is szolgálja, hiszen a rendőrségi járműveknek gyakran kiélezett szituációkban is helyt kell állnia. A blokkolásgátlóval (ABS), a kipörgésgátlóval (ASR) mellett a pályaelhagyásos balesetek megelőzésre fejlesztett ESP-vel, elektronikusan vezérelt fékrendszerrel (EBS), valamint adaptív távolságtartó automatikával és kanyarkövető fényszóróval is felszerelték. A sofőr munkáját mindemellett tolatókamera is segíti.

A Cityliner végsebességét külön engedélyeknek köszönhetően 120 kilométer/órában maximalizálták, igaz ez is több, mint amennyivel egy hagyományos távolsági busz közlekedhet. A dinamikus haladásról és a különleges végsebesség eléréséről pedig egy közvetlen befecskendezéses, hathengeres, 440 lóerős (324kW) dízelmotor gondoskodik. Az MAN gyártmányú erőforráshoz 12 fokozatú automata váltót kínál a gyártó.

Távolsági busz szirénával 1
Távolsági busz szirénával 2

Távolsági busz szirénával

Távolsági busz szirénával

Távolsági busz szirénával 7
Távolsági busz szirénával 8
Távolsági busz szirénával 9
Olyan busza van a német rendőrségnek, amelyet idehaza bármelyik volán elfogadna zászlóshajónak
Fotó megosztása:
Távolsági busz szirénával 11 A három villogóval ellátott, kétajtós, távolsági autóbusz utasterében 44 ülőhely áll rendelkezésre. A kárpitozott, kényelmes ülések dönthetőek, oldalirányban szélesíthetőek, illetve asztalkával, újságtartó hálóval és lábtartóval is felszerelték őket. Az autóbuszban légkondicionáló berendezés, melegital-készítő automata, valamint DVD-lejátszó is található

A kék-szürkére festett Neoplan Citylinert a mecklenburg-vorpomerni rendőrség helyezte forgalomba egy évvel ezelőtt. A autóbuszt nemcsak a nagyobb kivonulásoknál veszik igénybe, hanem a testület zenekara is ezzel utazik.