Megnyitotta tizenöt hektáros területen fekvő haszongépjármű-próbapályáját és élményközpontját szentgotthárdi gyára mellett az Allison Transmission Ltd – tájékoztatta pénteken az MTI-t a multinacionális cég kommunikációs csoportja.


Az Allison Transmission egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy több millió dollár értékben bemutatóközpontot és egy próbapályát épít fel az új sebességváltó-gyár szomszédságában, Szentgotthárdon – írták közleményükben.

A nemzetközi cég az Amerikai Egyesült Államokban és Svédországban is üzemeltet olyan bemutató- és próbavezetési központokat, ahol a kereskedelmi forgalomba kerülő járműveket üzemeltetők és azok gyártói kipróbálhatják az Allison automata sebességváltóinak különböző jellemzőit és előnyeit – fűzték hozzá.

“A szentgotthárdi próbapályát úgy alakították ki, hogy közúti és terepes járművek próbavezetésére és bemutatására is alkalmas legyen, ezáltal a legkülönfélébb körülmények között a gyakorlatban, használat közben is kipróbálhatók legyenek Allison-váltók” – mondta Lawrence Love, az Allisson Transmission Ltd marketingigazgatója.

Az Allison tíz éve telepedett meg Szentgotthárdon, korábban termékeik az Opel szentgotthárdi gyárának egyik üzemcsarnokában készültek. Miután azonban az elmúlt évben motorgyár is növelte kapacitását, új helyet kerestek a szerelősoroknak az ipari parkban. Tizenháromezer négyzetméter alapterületű új üzemcsarnokukat 2011 októberében adták át a szentgotthárdi ipari parkban.

Az Allison Szentgotthárdon gyártott Széria 3000 és 4000, valamint Torqmatic automata sebességváltóit városi autóbuszokba, áruszállító és más haszonjárművekbe, tűzoltó- és mentőautókba, de kerekes katonai járművekbe is beépítik.

Forrás: MTI