Hamarosan megszűnik a jelenlegi 407 és 607 modellek gyártása a Peugeot-nál. A hírek szerint a francia autógyár egyetlen modellel pótolja majd a járműveket. Készül az 508, amelyet minden bizonnyal ősszel, a hazai autókiállításán, a Párizsi Autószalonon leplez le a Peugeot. Az 508 2011-ben kerülhet a kereskedésekbe.

Nem kell azonban addig várnunk, hogy megismerjük a járgány vonalait. A Peugeot bemutatta legújabb tanulmányát, az 5 by Peugeot-t, amely a hivatalos megfogalmazás szerint bepillantást enged a márka nagy luxusautókra vonatkozó terveibe. Nem kell sok képzelőerő hozzá, hogy lássuk: ez az autó szinte gyártásra kész. A LED-es lámpák és felnik nélkül máris utcaképes.

38 lóerős villanymotorral

Hibrid hajtás kerül bele

Hibrid hajtás kerül bele

Hibrid hajtás kerül bele


Úgy tűnik, a Peugeot követi márkatársa a Citroën ötletét, amikor is a C5-öst a német márkákra jellemző formákkal ruházta fel. A 5 by Peugeot feszesebb, sportosabb karakter mint a márka jelenlegi szedánjai. Kevésbé franciás, de mutatós darab.  

A tanulmányautóba hibrid hajtás kerül, a 165 lóerős első dízelmotor mellett 38 lovas villanymotort építettek be hátra. A 203 lóerős, összkerékhajtású luxusautó igazán takarékos 3,8 litert fogyaszt száz kilométerenként.

Károsanyag-kibocsátása mindössze 99 g/km, ugyanakkor képes tisztán villanyautóként is haladni, olyankor persze nulla. Ez a műszaki tartalom sincs messze a megvalósítástól, hiszen a Peugeot már elárulta, hogy 2011-től a 3008 már megvásárolható lesz vele.