Lewis Hamilton 2007-es Forma-1-es bemutatkozásától 2021-ig minden egyes szezonjában képes volt futamot nyerni, ám miután az akkori abu-dzabi szezonzárón botrányos körülmények között kikapott a Red Bull-os Max Verstappentől, sovány évek következtek.

A korábbi 103-szoros győztes a mostanáig általában versenyképtelen autóval nem volt képes újra a dobogó tetejére állni, egészen mostanáig, hiszen a Brit Nagydíjon, két és fél év, 56 nagydíj után megint őt intették le elsőként. A kilencedik silverstone-i sikerét arató Hamiltont láthatóan meghatotta a dolog, nem tudta visszatartani a könnyeit.

A verseny után elmondta, mekkora megkönnyebbülést jelentett neki ez a győzelem, hatalmas kő esett le a szívéről a hazai pályán.

„A nagyon nehéz 2021 után már a visszatérés, a folytatás sem volt könnyű számunkra. Nagyon sok gondolatom, kételyem volt azóta azt illetően, hogy akarom-e folytatni. Nem emlékszem annál nagyszerűbb érzésre, mint a mostani, miután végül megint sikerült győzni” – mondta a brit Sky Sportsnak.

„Ez volt az eddigi leghosszabb nyeretlen időszakom, 945 nap. Egyértelműen voltak pillanatok, amikor azt gondoltam, már sosem fogok újra győzni. 2021 óta voltak napok, amikor úgy éreztem, nem vagyok elég jó, hogy már sosem fogok visszakapaszkodni oda, ahová ma mégis eljutottam” – beszélt nyíltan az érzéseiről a 39 éves pilóta.

A hétszeres világbajnok hozzátette, hogy a siker persze nem egyedül az ő érdeme, köszönetet mondott mind a Mercedesnek a munkáért, mind a környezetében lévő embereknek, akik tartották benne a lelket.