A Red Bull utánpótlásprogramjának legmagasabban álló tagja az új-zélandi Liam Lawson, aki 2023-ban – Daniel Ricciardo hollandiai kéztörését követően – öt fordulón keresztül vezetett az AlphaTaurinál, erős eredményekkel, Szingapúrban pontszerzést összehozva.

A most 22 éves versenyzőnek akkor a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko állandó F1-es ülést ígért 2025-re, ám miután a ma már VCARB néven futó kiscsapatnál Cunoda Juki szerződését meghosszabbították, a nagycsapatnál Sergio Perez megtartása mellett döntöttek, és talán Ricciardo is újabb lehetőséget kap, az esély halványulni látszik.

Úgy tűnik, hogy ha a Red Bullnál nem tartják a szavukat, máshol juthat lehetőséghez Lawson, az olasz Formu1a.uno-nak dolgozó veterán szakíró, Adam Cooper ugyanis úgy tudja, a 2026-tól Audiként működő Sauber is kinézte őt.

Az Audi ugyan már tavaly óta szerette volna/szeretné megszerezni a Ferraritól távozó Carlos Sainzot, de a spanyolnak jó néhány ajánlata van, húzza az időt, így a már leigazolt Nico Hülkenberg mellé másokkal is számolnak, az alpine-os Pierre Gasly, az onnan ’24 végén távozó Esteban Ocon, és a fentiek szerint Lawson is képben van.

Lawsonnak remek lehetőség lenne a sauberes/audis szerződés, ám van egy bökkenő: Cooper értesülése szerint az új-zélandi tehetség szabad préda lesz, ha a Red Bull nem ad neki lehetőséget, ám az opció „nagyon későn” jár le, olyan sokára, hogy az Audi nem feltétlenül várja ki ezt.

Alternatíva lehet Lawson idő előtti kivásárlása, de a cikk szerint ennyit nem feltétlenül ér az ifjonc az Audinak.