Péntek délelőtt a Haas fújt ébresztőt a Forma-1-es világban:

bejelentették, hogy Nico Hülkenberg év végén távozik a csapattól.A 36 éves német versenyzőnek egyébként is lejárt volna a szerződése, de a hír azért nem volt meglepő vele kapcsolatban, mert az elmúlt napokban gyakorlatilag nyilvánvalóvá vált, hogy ő lesz az Audi egyik pilótája 2026-tól a Forma-1-ben.

A Haas bejelentését követően néhány perccel jött a Sauber megfelelő válasza is:

Hülkenberg náluk vezet 2025-től, szerződése pedig több évre szól.

A pilóta és a svájci istálló nem ismeretlenek egymásnak, ugyanis 2013-ban egy szezon erejéig már dolgoztak együtt. A mostani azonban egészen más helyzet lesz az érkező gyári támogatás miatt. „Nagyon különleges az, hogy az Audinak versenyezhetek majd. Amikor egy német gyártó ilyen elkötelezettséggel száll be a Forma-1-be, az egy egyedülálló lehetőséget biztosít. Megtiszteltetés számomra, hogy reprezentálhatom ezt” – fogalmazott a Sauber közleményében Hülkenberg.

Hülkenberg nem csupán a Sauberrel társul újra, hanem jövendőbeli főnökével, Andreas Seidllel is, akivel 2015-ben közösen nyerték meg a Le Mans-i 24 órás versenyt a Porsche színeiben.

A pilótának – ahogy ilyenkor szokás – a Haas is köszönetet mondott, Komacu Ajao csapatfőnök szerint visszajelzései és tapasztalata egyértelműen közrejátszottak abban, hogy idei versenygépük egy körön és a futamokon is jobban teljesít.