Miután kiderült, hogy Carlos Sainz 2024 végén kénytelen lesz elhagyni a Ferrarit, hogy helyet csináljanak Lewis Hamiltonnak, a spanyolt a jelenlegi alakulatán, a McLarenen és a VCARB-on kívül minden csapathoz kötötték már spekulációk.

Az elmúlt egy-két hétben eldőlni látszott a kérdés, úgy tűnt, a spanyol a 2026-hoz nagy reményeket fűző Williamsnél köt ki, ám a múlt hétvégi hazai versenyén, a Spanyol Nagydíj újabb fordulatot hozott a történetben.

Barcelonában mutatkozott be az Alpine új vezető tanácsadójaként a Forma-1 modern kori történetének egyik legnagyobb sumákja, az egykori Benetton-, Renault-főnök Flavio Briatore, az olasz pedig többek között a jövő évi pilótaválasztásra is befolyással lehet.

Míg Pierre Gasly valószínűleg marad, Esteban Ocon helyére találni kell valakit. „Talán egy fiatal pilótát ültetünk mellé. Vagy egy idősebbet” – nyilatkozta a francia Canal+-nek Briatore.

Eddig a tartalékos Jack Doohan, valamint az Alpine WEC-projektjében vezető Mick Schumacher látszott esélyesnek, ám Barcelonában Sainz édesapját, az „eredeti” Carlos Sainzot Britaorével látták.

A spanyol El Confidencial úgy tudja, az idősebb Sainz vasárnap délelőtt Briatorével és a szintén a helyszínen tartózkodó Renault-vezér Luca de Meóval tárgyalt az Alpine motorhome-jában, sőt, beszámolók szerint az apán kívül több, az F1-es pilótához köthető személy is megfordult ott a hétvége során.

Sainzot nem először kötik az Alpine-hoz, néhány hete már felröppent, hogy az amúgy bizonytalan jövőjű enstone-i alakulat is csábítgatja – ennek adhatott új lendületet Briatore érkezése.

Tegyük hozzá, az Alpine még nem mondott le Schumacherről sem, legalábbis erre utal, hogy a német július elején a Paul Ricard-on tesztel majd a csapat 2022-es F1-esével.