Max Verstappen mögött csupán két másodperccel maradt le Lando Norris a Forma-1-es Spanyol Nagydíj leintésekor, de nem sok hiányzott ahhoz, hogy a McLaren Miami után újabb győzelmet könyvelhessen el. A brit versenyzőé volt Barcelonában a pole-pozíció és a leggyorsabb kör is, emellett a futamon olyan tempóra volt képes Norris, hogy jelentős hátránya ellenére is közel került leintésig Verstappenhez a pontverseny második helyezettje.

A látottak alapján Carlos Sainz például úgy véli, az MCL38-as modellnél jelenleg nincs jobb a Forma-1-ben. „Úgy vélem, a legkiegyensúlyozottabb autó a McLarené. A Red Bull bizonyos pályákon küszködik, akárcsak mi, de a McLaren mindenhol gyors. Nem látok náluk jelenleg gyengeséget” – fogalmazott a Ferrari spanyolja.

A Red Bullnál is látják, hogy már nem kizárólag ők az esélyesei a futamoknak, ha nyers versenytempó tekintetében nézik a dolgokat. „Ha Landónak meglett volna a pályapozíciója, nehéz lett volna megverni” – mondta Christian Horner csapatfőnök. „Nagyon szoros volt a helyzet kettejük között és 18 másodperccel a mezőny előtt végeztek. Lando előtört a mezőnyből, mint a legkiegyensúlyozottabb kihívó.”