A Forma-1-es Spanyol Nagydíj szombat délelőttjén kigyulladt a McLaren motorhome-ja. Személyi sérülés nem történt, egy alkalmazottat vittek rövid időre megfigyelésre csupán kórházba, de őt is hamar kiengedték. Az elektromos tűz, melyet a tűzoltók sikeresen eloltottak, érezhető változtatásokra kényszerítette az alakulatot Lando Norris beszámolója szerint.

„Nem a megszokott szobámban készülök, nem tudok relaxálni, kikapcsolni úgy, ahogy általában szoktam. Többen is felajánlották segítségüket, ami remek, számos csapat kedves volt velünk. Kár azonban, hogy az épület nem használható most, de talán a jövőben sem” – fogalmazott a pole-pozíciós.

Norris számára maga a verseny is a szokásosnál kényelmetlenebb lesz. „Mindenből van egy-két szettem, pár dolgot kihoztak, de van, ami nem a legjobb, vagy nagyon büdös a tűz miatt” – árulta el. A brit egyébként a csapatfőnök Zak Brown irodáját vette át, akinek az FIA saját motorhome-jában biztosítottak ideiglenes központot.

F1: Büdös felszerelésben fog versenyezni Norris 2

Kép: Kym Illman/Getty Images

„Oscar sokat panaszkodik, mert hangos a zeném a szakaszok előtt, de most nem lesz ilyen” – mondta, hozzátéve, hogy a csapattárs Piastri egy kamionban fog készülődni. Norrisnak a megváltozott körülmények miatt Barcelonában már nem lesz a felkészüléshez zenéje, de mint mondta, nem is bánja annyira. „Sosem voltam olyasvalaki, aki ilyenek miatt panaszkodjon. Őszintén szólva simán beülhetnék a kocsiba, amikor kellene. De ha van pár percünk magunkra, akkor élünk vele, mert az ember relaxálni akar és magára gondolni, mielőtt kimegyünk.”

Norris szerint benne van a pakliban, hogy ez némi hatással lesz majd rá a versenyen, de mint mondta, „ez nem a világ vége.”