Vezetett is a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon, azonban a pünkösdi királysága után csak a negyedik helyen ért célba George Russell. Igaz, sokáig dobogós helyen autózott, azonban a verseny hajrájában újabb keserű pirulát kellett lenyelnie a Mercedes versenyzőjének, ugyanis a jobb gumikon megelőzte őt Lewis Hamilton.

„Tegnap éjjel erről álmodtam, de nem gondoltam, hogy így fog megvalósulni” – nyilatkozott a zseniális rajtjáról a Sky Sports F1-nek Russell. „Tudtam, hogy mélyen és későn fékezhetek az 1-es kanyarban, és azt hiszem, ezzel egy kicsit sikerült megfognom a srácokat. Elégedett voltam vele.”

„Pár dolog viszont ellenünk volt. A középső etapban a lassú kerékcsere egy kicsit visszafogott, a végén pedig egy kicsit túl korán kellett kijönnöm a bokszba. Nem volt jó a kemény gumi” – magyarázta a visszaesését. „Tudtuk, hogy a harmadik és a negyedik hely lehet a maximum, amit elérhetünk, ezt kellett megvédenünk.”

„Kicsit csalódott vagyok amiatt, hogy nem állhattam dobogóra, de Lewis remek munkát végzett. A következő néhány versenyen talán a győzelemért fogunk harcolni, viszont Max [Verstappen] és Lando [Norris] nagyszerű munkát végeznek, és még mindig előttünk állnak.”

„Ausztriában valószínűleg egy kicsit nehezebb dolgunk lesz. Ott mindig is küzdöttünk, a következő nagy próbatétel pedig Silverstone lesz” – tekintett előre a 26 éves brit. „Úgy érezzük, megvan a lendületünk, és egyértelmű, mi az irány a következő nagy ugráshoz.”