Feledhetően alakult a Ferrari számára a Forma-1-es Spanyol Nagydíj: az arcon csapással felérő időmérő edzés után a futamon sem váltotta meg a világot Charles Leclerc és Carlos Sainz, akik végül nem is tudtak javítani a rajtpozícióikon, így az ötödik-hatodik helyen kapták meg a kockás zászlót.

Egy félreértés volt a verseny egyetlen, az olasz istálló szempontjából említésre méltó pillanata, ami kis híján koccanáshoz vezetett a pilótáik között. Leclerc nem rejtette véka alá a véleményt: a leintés után elmondta, nem volt elragadtatva a csapattársa megmozdulásától.

„Kár, hogy így alakult, mert a rajt előtt azt kérte tőlünk a csapat, hogy a verseny ezen szakaszában óvjuk a gumijainkat. Én pontosan ezt csináltam, az utolsó kanyar pedig egy jó lehetőség erre. Carlos viszont abban az egy körben nagyon keményen nyomta a 14-es kanyarban, amivel közel került hozzám, majd megelőzött” – véleményezte a történteket Leclerc.

F1: Sainz villogni akart a szurkolóinak 2

Nem örült csapattársa manőverének Charles Leclerc. (Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto/Getty Images)

„Ez még rendben is lett volna, azonban utána úgy csinált, mintha nem lennék ott mellette. Ezt csapaton belül meg fogjuk beszélni. Amúgy nem nagy ügy, és megértem, hogy ez volt a hazai versenye, egyben egy fontos pillanat a pályafutásában. Úgy gondolom, megpróbált valami nagyot villantani, de valószínűleg nem én voltam a megfelelő jelölt, akivel ezt megcsinálhatta.”

Sainz számára a mostani volt az utolsó Spanyol Nagydíj, amin a Ferrari színeiben állhatott rajthoz, ugyanis a spanyol helyét a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton veszi át a következő szezontól. Hivatalosan még nem jelentették be, hol folytatja a pályafutását Sainz, de a legfrissebb sajtóértesülések szerint a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy 2+2 évre ír alá a Williamshez.

„Túl sokat panaszkodik Leclerc”

Nem maradt adós a válasszal Sainz, aki a Sky Sports F1 kamerái előtt azzal szúrt vissza a monacóinak, hogy szerint túl sokat panaszkodik.

„Túl sokszor panaszkodik valamire a versenyek után” – fogalmazott a spanyol. „Támadásban voltam. Nem tudom, hogy hibázott-e, vagy egy kicsit túl sokat menedzselte a gumijait. Azt hiszem, próbáltam úgy cselekedni, ahogy azt megkövetelik egy versenyzőtől.