A pole-pozícióban reménykedett, de csak a harmadik sorba kvalifikált a Ferrari párosa a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzésén. Nagy reményekkel érkezett Barcelonába a maranellói istálló, azonban a legújabb fejlesztési csomag nem váltotta be a reményeket: amíg Charles Leclerc főleg a tempó hiánya miatt bánkódott, Carlos Sainz arra világított rá, hogy az SF-24 továbbra is pattog a tempós kanyarokban.

„Még mindig velünk van a pattogatás, ami miatt nagyon nehéz nekünk a nagy tempójú kanyarokban. Egész hétvégén ezzel küzdöttünk, és így valószínűleg egy kicsit kinyírjuk a gumijainkat, mire az utolsó szektorba érünk” – idézi a spanyolt a Motorsport.com. „Ez már a harmadik év a mostani szabályrendszerben, és továbbra is ezzel harcolok a tempós kanyarokban, amikor oldalirányú terhelés éri az autót.”

„És még mindig nem sikerült megszabadulnunk tőle” – bosszankodott tovább Sainz. „Megérkeztünk erre a pályára, és azt látjuk, hogy eközben a McLaren és a Red Bull pattogás nélkül végigmegy. Úgy gondolom, jó munkát végeztek.”

F1: Visszatérő problémával kínlódik a Ferrari 2

Rajtelsőségről álmodozott Sainz, ehhez képest csak a hatodik helyről indulhat. (Fotó: Chris Graythen/Getty Images)

Sainz ennek ellenére egészen a Q2-ig abban a hitben ringatta magát, hogy pole-pozíciót szerezhet a hazai közönsége előtt. „Tisztában voltunk vele, hogy a Red Bull és a McLaren is előnyben van, ha feltekerik az autójukat. Csalódott vagyok, mert őszintén szólva a szabadedzések után azt hittem, a pole-pozícióért csatázhatunk ezen a hétvégén. A Q2-ben viszont gyorsan rájöttünk, hogy ettől túl messze vagyunk.”