Keserű szájízzel szállt ki az autójából Charles Leclerc, aki az előzetes várakozásaival ellentétben nemhogy nem tudott harcba szállni a pole-pozícióért, csak az ötödik leggyorsabb volt a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzésén.

„Sokat küzdöttünk” – fogalmazott Leclerc a szombati nap végén. „Kissé megosztó a teljesítményünk, mert ugyan a mai nap előtt nagyon jó munkát végeztünk az autó beállításaival. Teljesen megváltoztattuk, mert tegnap nagyon rosszul éreztem magamat az autóban ülve. Mára visszatért az érzés, de a mai napot illetően leginkább amiatt vagyok csalódott, hogy nincs meg a teljesítményünk.”

„Nem érdekelnek az ezredmásodpercek. Ha jobban tudjuk csinálni, jobban kell csinálnunk. Túl messze vagyunk a pole-pozíciótól, 3 tizedmásodpercre, de ennyi volt a mai napban.”

F1: Az esőben reménykedik Leclerc 2

Charles Leclerc nem elégedett a szombati nap után. (Fotó: Peter Fox/Getty Images)

Leclerc arról is beszélt, hogy bár szeretne minél több ponttal távozni Barcelonából, amint vége a hétvégének, meg kell érteniük, mi az oka annak, hogy ekkora a lemaradásuk. „Ha esni fog az eső, bármi megtörténhet, de ha normális körülmények lesznek, a legjobb esetben a harmadik hely lehet a cél. Nincs elég tempónk” – tekintett előre a versenyre.