Az imolai hétvégén beállította, megdönteni azonban nem tudta Ayrton Senna rekordját Max Verstappen, a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérőjén ugyanis nem sikerült bebiztosítania zsinórban a kilencedik rajtelsőségét. Miután az utolsó próbálkozásánál a falnak koccant, csak a hatodik lett a háromszoros világbajnok.

Verstappen nem rejtette véka alá a csalódottságát a monacói időmérő után. Elismerte a Red Bull versenyzője, hogy pályaspecifikusak az RB20 problémái, és ahhoz, hogy kiemelkedő eredményt érjen el, káoszfutamra lenne szüksége.

„Nem a pozícióban csalódtam, hanem a teljesítményünkben” – nyilatkozta a Sky Sports F1-nek a holland. „Nem lepett meg, mert tudtam, hogy gátjaink vannak ezen a hétvégén. Rossz volt, egyetlen kerékvetőt sem sikerült bevennem. A középső szektorban kénytelen vagyok rájuk hajtani, de olyan érzés volt, mintha egy gokartot vezetnék, felfüggesztés és lengéscsillapítás nélkül.”

F1: Gokartban érezte magát Verstappen 2

Utoljára a tavalyi Las Vegas-i Nagydíjon fordult elő, hogy nem Max Verstappen rajtolt az élről. (Fotó: Mark Thompson/Getty Images)

„Nagyon nehéz volt nekünk. A nagy tempójú kanyarokban nagyon jól éreztem magamat, azt legalább élveztem, de alacsony sebességnél rengeteget veszítünk. Ahol huplis a pálya, ugrál az autó” – tette hozzá a címvédő, aki arra számít, hogy más helyszíneken is lesznek gondjaink. „Biztosan így van. Jön még néhány pálya, ami hasonlóan hepehupás, és ahol muszáj használni a rázóköveket. Ez határozottan korlátoz minket.”

Arra, hogy mire lehet képes a versenyen, így felelt Verstappen: „Ha sima futam lesz, nem sok mindent tehetek. Annyira szélesek és nagyok az autók, hogy nem lehet előzni. Igyekszünk tapadni, de nem a miénk a leggyorsabb autó.”

Teljes kudarc volt a Red Bull számára a szombati nap, a csapat másik autójával ugyanis Sergio Pérez még a Q1-ből sem jutott tovább – a mexikói fiaskójáról itt írtunk: