Borzasztóan alakult a Red Bull szempontjából a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzése, és nem csupán azért, mert Charles Leclerc megszakította az utolsó körében hibázó Max Verstappen időmérős sorozatát. Sergio Pérez ugyanis már a Q1-ben elvérzett, akárcsak tavaly, így a mexikói csak a 18. rajtkockából várhatja a 78 körös futamot.

Pérez így csak a Sauber párosát győzte le, ennek tudatában még a pontszerzésre sem lát esélyt.

„Katasztrófa volt” – kezdte a Motorsport.com-nak nyilatkozva Pérez. „Először a nagy forgalom fogott ki rajtam a 6-os és 7-es kanyarokban, míg néhány reklámszalagot a 8-as kanyar csúcspontján kellett kikerülnöm. Ezek miatt veszítettem néhány tizedet, egyébként továbbjutottam volna. Ehelyett fél másodperc volt a hátrányom, így sajnos teljes katasztrófa volt.”

F1: „Katasztrófa” Péreznél, el is engedte a futamot 2

Sergio Pérez lemondott arról, hogy az időmérős betlije után értékelhető futamot teljesítsen. (Fotó: Kym Illman/Getty Images)

A Red Bull mexikóija a Q1 végén majdnem két tizedmásodperccel volt lassabb a továbbjutáshoz szükséges időnél, pedig a harmadik szabadedzés alatt azt hitte, hogy mégis sikerült megoldást találniuk a problémáikra.

„Ezzel számomra gyakorlatilag véget ért a hétvége, itt ugyanis esélytelen előzni” – tekintett előre Pérez. „Pedig reggel már megtaláltuk a fényt, az ötödik helyen végezetünk. Utána végeztünk kisebb változtatásokat, de sajnos nem volt elég. Ez fájó, mert közben tudod, hogy normál körülmények között elég lett volna, de ilyen forgalomban nagyon nehéz volt.”