Szkeptikusan áll a Forma-1-es Monacói Nagydíj folytatásához Max Verstappen, aki az első edzésen csak a 11., míg a második gyakorláson a negyedik legjobb időt autózta. Csakúgy, mint az előző, imolai hétvégén, a háromszoros világbajnok pénteken is panaszkodott: szerinte úgy pattogott az autója, „akár egy kenguru”.

Verstappen az első két szabadedzésen részletesen beszélt a Red Bull problémáiról. A 26 éves versenyző szerint lehetetlen, hogy egy éjszaka alatt megtalálják a megoldást.

„Azt hiszem, képtelen vagyok leírni, valójában mi történik. Egyszerűen nagyon nehéz helyzetben vagyunk” – idézte Verstappen a pénteki nap végén a RacingNews365.com. „Olyasmiről van szó, amire egyáltalán nem számítottam, de ez eddig határozottan a hétvége lehető legrosszabb kimenetelének felső határát súrolja.”

„Nagyon nehéz: sok a hupli, a kerékvető és a dőlésváltozás a pályán. Gyakorlatilag lehetetlen számunkra, hogy ezeket jól vegyük be. Akárhányszor áthajtunk ezeken, mindig sok köridőt veszítünk, mert nem vezethető jól az autó. Jelenleg ez egyértelműen hátráltat bennünket abban, hogy gyorsabbak legyünk.”

Verstappen: Nincs megoldás a Red Bull gondjaira 2

Nem indult jól Verstappen számára a monacói hétvége – a folytatásban sem számít jobbra a címvédő. (Fotó: Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen borúlátó a folytatást illetően is: „Nincs egyértelmű irány vagy megoldás a hétvégére, amivel orvosolhatnánk ezt a helyzetet” – jelentette ki a holland. „Teljesen más helyzetben voltunk Imolában: más problémákkal néztünk szembe, amiket meg lehetett oldani a beállításokkal. Ezeket viszont nem lehet, ugyanis így tervezték és építették meg az autót. Nem tudunk változtatni rajta egyetlen éjszaka alatt.”

„Próbáljuk egy jobbá tenni a helyzetet, de mivel ebbe vagyunk beleragadva, csodákra nem számítok.”

Pérez: Érinthetetlen a Ferrari

A Red Bull másik versenyzője, Sergio Pérez sem kezdett jobban Monacóban – egy 12. és egy 8. hely a mexikói mérlege a pénteki nap után. Úgy véli, a Ferrari lehet a mérce az utcai versenyen.

„Jelenleg nem lehet elérni a Ferrarit” – mondta Pérez. „Nagyon erősek, és amikor szükségük van egy körre, úgy tűnik, nagyon könnyen és nagyon gyorsan össze is rakják. Óriási előnyt jelent ez ezen a pályán, hogy bármikor képesek gyors kört futni, ráadásul a gumikkal és más, hasonló dolgokkal sem kell annyit kínlódniuk.”

„Nagyon erősnek tűnnek” – hangsúlyozta a Motorsport.com hasábjain.

Verstappen: Nincs megoldás a Red Bull gondjaira 3

Pérez szerint a Ferrarit kell legyőzni Monacóban. (Fotó: Ryan Pierse/Getty Images)